, , , ,

Luisa Frizzante Merlot Rose 2020

10,95

+ Free Shipping

Een frisse, zomerse rosé met een verleidelijke robijnrode tint en verfrissende bloemige aroma’s met een ongebruikelijk vleugje kers. Het zit in een speciale opvallende witte glazen fles om zijn uitzonderlijke kleur ten volle te laten zien. Zijn levendige kleur en fruitige neus geven het een origineel en zeer onderscheidend karakter.

Een frisse, zomerse rosé met een verleidelijke robijnrode tint en verfrissende bloemige aroma’s met een ongebruikelijk vleugje kers. Het zit in een speciale opvallende witte glazen fles om zijn uitzonderlijke kleur ten volle te laten zien. Zijn levendige kleur en fruitige neus geven het een origineel en zeer onderscheidend karakter. Deze rosé is benijdenswaardig veelzijdig met eten, waardoor extreem uitgebalanceerde en interessante combinaties mogelijk zijn. Inderdaad, als een witte wijn niet genoeg is voor een gerecht en een rode is gewoon te veel, is het antwoord vaak een rosé.

Na het oogsten en de toevoeging van gisten, worden de Merlot-druiven afgetapt; bijgevolg er blijft slechts een deel van de rode kleur in de geëxtraheerde most, waardoor de gewenste tint van de wijn uiteindelijk wordt verkregen. Fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 14 ° C en wordt gevolgd door rekken, lichte klaring om de eiwitten te stabiliseren en daaropvolgende filtratie. Het bottelen gebeurt na de tweede gisting in stalen druktanks, waar de interne druk gedurende een maand toeneemt tot ongeveer 2,5 atm totdat de gisting is voltooid. De wijn wordt vervolgens geklaard voordat de laatste filtratie plaatsvindt.


Winkelwagen