,

Winterbox 3

191,00

+ Free Shipping

Deze Kerstbox is gevuld met 6 wijnen, allemaal anders van signatuur en druivenras, heerlijk op dronk. Wijn om van te genieten, samen met vrienden en familie voor of tijdens het diner of lekker natafelen daarna.

Categorieën: ,
Deze Kerstbox is gevuld met 6 wijnen, allemaal anders van signatuur en druivenras, heerlijk op dronk. Wijn om van te genieten, samen met vrienden en familie voor of tijdens het diner of lekker natafelen daarna.
 
Leclerc Briant Champagne Reserve Brut 2016
De eerste sensaties op de neus bevestigen de belofte van het oog. Aroma’s van groene appel met suggesties van citroen, abrikoos, mandarijn en verse amandel, allemaal geaccentueerd door een vleugje jodium. Terwijl de wijn ademt, onthult hij tonen van zwarte bes, perzik, bloedsinaasappel, verse druiven, granaatappel en zoethout, plus een vleugje anijs, vuursteen, kruidnagel en jeneverbes.
 
In de mond is de aanzet rijk en fris met een zachte, romige mousse. Vervolgens komt een volle, krachtige fruitigheid naar voren die wordt ondersteund door de aanhoudende smaak van citrusvruchten. In het midden van het palette draait het om mineraliteit van klei en krijt bodem die volheid, fruitigheid en een zekere wellust geeft van karakter en het voegt een duidelijke beet en lengte toe aan de tong. Een bijzonder goed beoordeelde dosering verbetert de krijtachtige structuur die gedurfde, maar toch elegante fruitigheid geeft voordat het leidt tot een heerlijke afdronk die zich onderscheidt door tonen van zout en umami. Het evenwicht tussen het palette en de afdronk zorgt voor concentratie en consistentie en laat het uiteindelijke gevoel van een verkoelende zeebries en menthol achter om heerlijk te blijven hangen.
 
Vacheron Sancerre 2019
Deze lichtgouden Sancerre is fruitig met hints van vuursteen. Deze vuursteen, afkomstig uit de bodem, zorgt ervoor dat de wijn een heerlijke frisheid en mineraliteit heeft. Terwijl de kalksteen, eveneens uit de bodem, geuren onthult met tonen van bloemen en citrus die vooraf gaat aan een fijn en crispy mondgevoel. Het geheel is perfect in balans, harmonieus en eindigt in een lange elegante afdronk.
 
Domaine du Castel C Blanc du Castel 2018
De wijn wordt gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten en vervolgens gedurende ongeveer een jaar in zijn restsuikers gerijpt in Bourgogne-stijl. ‘C’ Blanc du Castel staat bekend om zijn rijke en boterachtige boeket en verfrissende zuurgraad;het heeft een volle ronde smaak, met een vleugje citrus, tropisch fruit en geroosterde amandelen.Dit is een evenwichtige wijn met een fijne lange afdronk.
 
Negretti Langhe Nebbiolo FLOS 2019
Elegant en duidelijk in zijn complexiteit onthult het aroma’s van viooltjes, afkomstig van Nebbiolo, in combinatie met pruimen, bosbessen, bramen en morellen kersen. In de mond onthult het zijn nobelheid als een jonge prins, met levendige maar zijdezachte tannines, goed in balans met ​​zacht vruchtvlees, zijn frisse zuurgraad is aanhoudend en zacht en begeleidt het palette tussen fruit en mineraliteit. Intrigerend, complex en in staat om lang aan te houden met zijn aromatische sensaties.
 
Nittardi Casanuova di Nittardi Chianti Classico 2016
Intens rood fruitkarakter – rijpe kersen en pruimen domineren, met interessante tonen van garrigue en witte peper. De smaak heeft een prachtig elegante en sappige structuur met een belangrijke tannineruggengraat die de wijn lengte geeft en hem gracieus laat verouderen.
 
Chateau du Cedre Chateau du Cedre 2016
Een pure wijn, puur maar tegelijkertijd aantrekkelijk. Het drukt de rijkdom en diepte van Malbec uit Cahors met vreugde en enthousiasme uit door middel van een medium-bodied en expressieve smaak, met knapperige tannines, levendige frisheid en aantrekkelijke rondheid. Het boeket, gekenmerkt door zwart fruit, kruiden, munt en wat verse pepers, evolueert en groeit geleidelijk, waardoor de wijn lengte en finesse krijgt.
 
 
*De wijnen zijn ook individueel te bestellen.
Winkelwagen